nuts&fruits
nuts&fruits

Recepti

SASTOJCI za 4 osobe 2 kašičice maslinovog ulja 3 česna belog luka (izgnječena) 2 male glavice crvenog luk (iseckane na kockice) 2 konzerve od 400g leblebija (iscediti) 4 supene kašike putera od kikirikija 1 kašičica mlevene paprika 1/2 kašičice kajanskog bibera 1/4 kašičice ljute paprike 1 konzerva kokosovog mleka (ili 1 neutralna biljna pavlaka) 1 konzerva seckanog paradajza 2 pune šake spanaća ili baby spanaća 1 šaka blanširanog kikirikija so i biber NAČIN PRIPREME Zagrejte tiganj s maslinovim uljem na...
Opširnije
Vreme pripreme – 5 minuta Vreme pečenja – 10 minuta SASTOJCI 1 šolja putera od kikirikija (Kremastog ili sa komadićima, stavite onaj koji više volite. Naš izbor je bio kremasti. ) 1 jaje 1 šolja kokosovog ili demerara šećera Ugrejati rernu na 165C. Sve sastojke dobro izmešati. Pleh prekriti papirom za pečenje. Od smese praviti kuglice, ređati ih u pleh, a zatim lagano pritisnuti viljuškom da se spljošte. Peći 10-12 minuta, zavisno od toga koliko volite da budu pečeni. Naše,...
Opširnije
Sastojci (za 4 porcije) 1/4 šolje biljnog ulja (naš izbor je maslinovo) 1 šolja naseckanog crnog luka 2 čena belog luka, mljeveno 2 kašičice mlevenog svežeg korena đumbira 1 mala ljuta papričica (ili čili u prahu -1/4kafene kašičice) 1 šolja putera od kikirikija 1 1/4 šolje vode 1/4 šolja tamarija ili soja sosa 3 kašike meda 1/4 šolje svežeg bosiljka, izrezati na tanke trake (može i sušeni) 3 sveža listova bosiljka za ukras (opcionalno) 200g pečuraka Način pripreme Zagrejati ulje...
Opširnije
Sastojci 50g bademovog brašna 20g stevia zaslađivača ili eritritola 1 kašičica cimeta 1 kašičica praška za pecivo 60g niskomasnog sira (mi smo koristili „Skyr“ iz Lidla) 1 kašičica vanila ekstrakta 2 jaja so Choconuts namaz (88% lešnik, crna belgijska čokolada, sirovi kakao i kokosov šećer) ZA DEKORACIJU bademovo brašno 1 hrskavi orah sa cimetom i vanilom NAČIN PRIPREME Pomešati bademovo brašno, steviu (eritritol), cimet prašak za pecivo, krem sir, vanilla ekstrat jaja I so I umutiti mikserom. Na zagrejan tiganj...
Opširnije